Моите покупки

0 продукт/а - 0,00лв.
Вашата кошница е празна!
500 гр. Ориз за суши
500 гр. Ориз за суши

500 гр. Ориз за суши

6,79лв.
 
Код на продукта : 210C4819
Наличност : В наличност

Има късо зърно , когато се вари, зърната не се слепят. Този ориз е особено подходящ за приготвяне на суши. В японската кухня, обикновено се гарнира със съставки, като например риба, зеленчуци и яйца, които да могат да бъдат приготвени по традиционен или съвременен начин, създавайки много по-различен краен резултат.

Маки - Суши /суши рулца/

Време за приготвяне: 35-40 мин.

Продукти: 250g ориз за суши, 400ml вода, 60ml оризов оцетили бяло вино, 1 филе от риба тон, сьомга или друга прясна сурова рибанарязана на ивици с ширина около 1см, 4 кори "Нори", паста "Уасаби"Приготвяне на ориза: Измийте ориза добре, като смените водата 4-5 пъти.

Начин на приготвяне Приготвяне на ориза: Измийте ориза добре, като смените водата 4-5 пътиВарете ориза на тих огън в 400ml вода без сол и в затворен съд. Щом за-почне да излиза пара засилете градусите за 1-2 мин и след това отновонамалете температурата за около 15 мин като не позволявате водата даизкипи. Отстранете от огъня за 10 мин без да отваряте капака. Добаветеоризов оцет или бяло вино и разбъркайте. Оризът за суши е готов. Приготвяне на рулцата: Разстепете в/у бамбукова подложка едната кора"Нори" с лъскавата страна надолу. Изсипете от приготвеният ориз в/у ко-рата. В центъра по цялата дължина добавете нарязаната на ленти рибаи грарнирайте с ивица паста "Уасаби". С помощта на бамбукова подложканавийте всичко на рула. Нарежете на равни парчета и сервирайте.

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :




Copyright 2016 Asis.bg - Внос и дистрибуция на италиански храни