Моите покупки

0 продукт/а - 0,00лв.
Вашата кошница е празна!

Интересно

Осемте правила

Осемте правила
  • asisbg
  • 275 преглеждания
  • 0 коментари

След появата на ориза в Италия, местните жители се залавят с отглеждането на тази култура и използването й в кулинарията. Така не само се ражда едно от най-емблематичните ястия – ризото, но и цяла кух..

Основните съставки в ризото

Основните съставки в ризото
  • asisbg
  • 335 преглеждания
  • 0 коментари

Бульон и ориз Бульонът, който може да е от месо, риба или зеленчуци, не трябва да е много силен и твърде наситен, тъй като в ризото обикновено се добавят съставки, чийто вкус трябва да се усеща, а ..

Подходящият ориз за ризото

Подходящият ориз за ризото
  • asisbg
  • 358 преглеждания
  • 0 коментари

От начина, по който готвят ориза в Ломбардия и Пиемонт – сваряване в бульон, който постепенно се сгъстява, възниква ястието „ризото” и този метод на приготвяне се превръща в класика. Наименованието „р..

Оризът – насъщен на италианците...

Оризът – насъщен на италианците
  • asisbg
  • 329 преглеждания
  • 0 коментари

Италия е един от дребните производители на ориз в световен мащаб, но в малко страни оризът заема толкова важно място, въпреки че отглеждането му е истинско предизвикателство. Оризът навлиза в страната..

Италианският хляб (2)

Италианският хляб (2)
  • asisbg
  • 427 преглеждания
  • 0 коментари

Чамбела - кръгъл селски хляб с дупка. Средата му е плътна, а кората - хрупкава. Най-богата традиция в производството на този хляб съществува в областта Калабрия. Там този хляб е наричан още "чамбрела"..

Аромати от Италия (3)

Аромати от Италия (3)
  • asisbg
  • 340 преглеждания
  • 0 коментари

Розмарин – по-известна в Италия като „рамерино” (розмаринче), тази билка има лек и уханен вкус. В италианските готварски рецепти се използва за подсилване на всякакъв вид ястия – супи, плънки, меса и ..

Масло или зехтин (2)

Масло или зехтин (2)
  • asisbg
  • 324 преглеждания
  • 0 коментари

Кухнята в Централна Италия В този район в кухнята са на почит месото, зеленчуците и питателните супи „минестроне”. От студените планински райони идват ястия, в които като средство против студа се и..

Масло или зехтин (1)

Масло или зехтин (1)
  • asisbg
  • 324 преглеждания
  • 0 коментари

Географското разположение, климатът и културните влияния от други народи са белязали различните регионални традиции в готварството, които са част от днешната италианска кухня – от Алпите през централн..

Кафеварката „Made in Italy”

Кафеварката „Made in Italy”
  • asisbg
  • 316 преглеждания
  • 0 коментари

Тайната на италианското кафе е в кафеварката. Терминът „еспресо” се отнася до начина на неговото приготвяне, който се състои в поставянето за една минута на мляно кафе под пара с много високо налягане..

Видове кафе

Видове кафе
  • asisbg
  • 383 преглеждания
  • 0 коментари

Капучино – най-често се пие на закуска. Състои се от кафе еспресо и мляко, загрято под пара. Отгоре се поръсва с какао на прах. Еспресо – кафето, от което произлизат всички останали разновидности. ..

Copyright 2016 Asis.bg - Внос и дистрибуция на италиански храни